12 Mart 2013 Salı

18.Hafta derken 4. Ay'ı bitiriyoruz!

Hamileliğimi ilk öğrendiğimde bebeğim henüz 6 haftalıktı. Bu sürecin en fazla 41 hafta süreceğini öğrendiğimde, bebeğimi kucağıma almak için çok fazla bekleyeceğimi düşünmüştüm.Gerçekten de , ilk 10 hafta çok zor geçmişti. Sonrasında ise nasıl geçtiği anlamadım.
Sanırım durumu kabulleniyorsunuz ve bir süre sonra anne olacağınız fikrine alıştığınız için düşüncelerinizi sadece bebek sahibi olacağınıza sabitlemiyorsunuz.


Cinsiyet belli olunca hazırlıklar tabi ki başladı. Zıbınları, hastane çıkış setlerini, bereleri,minicik eldiven ve çorapları oğlum için büyük bir özenle seçerken yaşadığım mutluluk anlatılmaz değil sadece yaşanır cinsten. Yaklaşık 5-6 yıldır hem çok daha hesaplı olduğu için hem de çok daha fazla çeşide aynı anda ulaştığım için internetten alışveriş yapmaktan keyif almaktayım. Bebeğimin kıyafetleri için de etrafımdaki insanların da oldukça memnun kaldığı "Butikbebe" ve "Unnado" gibi alışveriş sitelerini size de önerebilirim.

Yine, her zaman takip ettiğim "Markafoni" çocuk bölümünde de iyi markaların indirimli kampanyalarını da kaçırmamaya çalışıyorum. Sonuçta elbette hepimiz bebeğimizin şık olmasını, Onu (bebekken fark etmeyecek olsa da) güzel güzel giydirip fotoğraflarını çekip ilerde O'na büyük bir gururla göstermek istiyoruz. Ama, eskilerin söylediği gibi "çocuğun yediği helal, giydiği haram." Yani, çok kısa bir süre giyeceği kıyafetler için de çok fazla para vermemiz aile ekonomimiz açısından önemli. Bu nedenle indirim ve kampanya bizim için bulunmaz bir nimet. Hem emek harcayıp araştırıp aldığınızda kendinizi daha iyi hissediyorsunuz emin olun!

Hazırlıklar elbetteki keyifle doğuma kadar devam edecek.
18. hafta hem bebeğin gelişimi hem de anne için önemli haftalardan biri. 



Öncelikle, bebeğin beyin gelişimi bu haftalarda oldukça hızlanmış durumda. Bu nedenle de omega ve kalsiyum kaynakları balık, yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et ve özellikle cevizi bolca tüketmemiz gerekiyor. 

Bebeğimiz bu haftada kendine uygun bir uyku pozisyonu seçtiği gibi artık ara ara uyuyup uyanmaktadır. Ve bence en tatlısı parmağını emmeye başlaması. Bazı bebekler anne karnında baş parmaklarını fazlasıyla emdikleri için bu parmaklarının etrafı kabarcık olmuş şekilde doğarlarmış. Çok sevimli değil mi :)




Biz annelerde ise iştah ve kilo artışı hızlanmakla beraber kendi açımdan söyleyeyim, hareketlerimde ağırlaşma başlamış bulunmakta. Bel ve sırt ağrıları hissetmekle beraber, başladığım yürüyüşlerle bunun azalacağına inanmaktayım. Ve bu aralar en fazla hissettiğim sıkıntılardan biri burun tıkanıklığı ki bunun da nedeni; artan östrojen hormonu ve kan volümüne bağlı basınç nedeniyle burnun içindeki etlerin şişmesiymiş. Size tavsiyem ki bana doktorumun da tavsiyesi eczanelerde de satılan doğal okyanus ya da deniz suyu spreylerinin kullanılması. Elbette, siz de doktorunuza danışmadan bilmediğiniz ilaçları özellikle de gebelik döneminde sakın kullanmayın.